Pretecho 2D/3D/4D

Ben jij ook zo benieuwd hoe je ongeboren kindje er op dit moment uitziet en zou je graag een keertje “binnen” willen gluren en live-beelden van de baby willen zien?
Je kunt dan een echo laten maken op eigen verzoek: ook wel een pretecho genoemd. Tijdens deze echo kunnen jullie genieten van de beelden van jullie kindje. 

Je kunt bij ons een pretecho laten maken in 2D, 3D of zelfs 4D beeld! Wij beschikken hiervoor over de modernste apparatuur.
We proberen jullie kindje zo mooi mogelijk in beeld te brengen.
Er zal duidelijk uitleg gegeven worden over de ligging van het kindje in de baarmoeder. Samen kijken we naar de uiterlijke kenmerken van uw kindje, zoals:

  • het gezichtje
  • het profiel
  • de handjes
  • de voetjes
  • de ruggewervel
  • het geslacht (alleen indien gewenst)

De beelden krijg je door middel van Tricefy direct op je smartphone! 

Zo kan je na afloop van de echo gemakkelijk foto’s en filmpjes delen met familie en vrienden. 

3D en 4D/HDlive

De mooiste periode voor een 3D/4D echo is meestal tussen de 24 en 30 weken en dan met name rond de 26-27-28 weken. De baby wordt al wat voller, maar heeft toch nog voldoende ruimte om mooi in beeld gebracht te kunnen worden.

Naast 3D en HDlive beelden kijken we tijdens dit onderzoek ook in 2D naar je kindje. Bij deze echo nemen wij ruim de tijd om je kindje op een leuke manier in beeld te brengen en krijg je uitgebreide uitleg over wat er te zien is. Je krijgt zwart-wit foto’s op high glossy papier en een USB-stick met alle beeldmateriaal mee.

Een 3D-echo is opgebouwd uit meerdere 2D beelden. Het beeld staat stil en toont het kindje duidelijk in perspectief. Wat erg mooi is, is dat je diepte ziet op deze beelden, hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld de vorm van het gezicht van het kindje te zien.
4D of HDlive is de nieuwste techniek. De 3D beelden worden in bewegende beelden weergegeven in echte, natuurlijke tinten.

Op internet worden vaak de mooiste en duidelijkste echobeelden geplaatst. Echter kan het beeld per echo verschillen. De beeldvorming van de echo is afhankelijk van:

  • ligging van het kindje in de buik
  • ligging van de placenta
  • hoeveelheid vruchtwater rondom het kindje
  • dikte van de buikwand; hoeveelheid weefsel tussen baby en transducer (het apparaatje dat over je buik beweegt)

Met 2D lukt het meestal wel om het kindje goed in beeld te brengen. Met 3D/4D is het wat lastiger als het kindje erg beweeglijk is, met de handjes voor het gezicht ligt, van ons afkijkt of met het neusje tegen de placenta ligt. Door even rond te lopen kan vaak alsnog het gewenste resultaat behaald worden. Mocht het zo zijn dat het onmogelijk is om een 3D plaatje van het gezichtje te krijgen dan komen jullie hiervoor gewoon een keer gratis terug.

 

Meerlingzwangerschap

Ben je zwanger van een meerling? Uiteraard ben je dan ook van harte welkom om je kindjes uitgebreid te bekijken. Houd er wel rekening mee dat er minder ruimte is om mooie beelden te maken. Wacht daarom niet te lang met het maken van een 3D of HDlive echo. De meest ideale tijd voor een pretecho is bij 23 – 24 weken.

Voor een 2D echo heeft de termijn minder invloed op de kwaliteit van de beelden. Echter naarmate de kindjes groter worden, is het moeilijker om ze (gezamenlijk) in beeld te krijgen.

Voor het maken van een echo bij een meerling wordt extra tijd uitgetrokken. De extra tijd gebruiken we om beide kindjes mooi, goed en min of meer even lang in beeld te brengen.

Direct afspraak maken