Vragen

Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen op werkdagen tussen 12:00 – 13:30 uur op telefoonnummer 0528 – 447 012. Op dat moment kijken we welke datum en tijdstip het beste uitkomt.
Ook kun je je aanmelden via het contactformulier.

Een echo op verzoek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten voor een pretecho dien je direct contant of per PIN te voldoen.

Je kunt zowel contant als met PIN betalen.

Er wordt tijdens een pretecho niet gezocht naar of gescreend op aangeboren afwijkingen. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat de echoscopist bij toeval iets afwijkends ziet of een vermoeden daarvan heeft. In dat geval zal hij/zij je daarvan op de hoogte brengen en ook de verloskundig zorgverlener informeren.

Je mag zoveel mensen meenemen als je zelf prettig vindt. Iedereen is welkom, dus ook kinderen. Onze ervaring leert dat als je meer dan 3 personen meeneemt, het vaak onrustiger is in de echokamer en dat je zelf mogelijk minder kan genieten van de echo en het kindje. Bij veel personen kunnen wij helaas niet iedereen een zitplaats bieden.

Nee, echo is niet schadelijk voor jou en je kindje. Meer dan 50 jaar wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het echt geen kwaad kan. De manier waarop men de echoscopie toepast op zwangeren is volkomen veilig.

De foto’s die je meekrijgt zijn uitgeprint op thermisch high glossy papier. Dit papier is warmte- en lichtgevoelig. Het is aan te raden de foto’s op een donkere plek te bewaren (in een fotoalbum of envelop). Leg de foto’s niet in het volle zonlicht, want dan vervagen ze. Het is ook niet verstandig om ze te lamineren; door de hitte worden de foto’s helemaal zwart! Een foto van een foto maken, inscannen of kopiĆ«ren kan wel.

Direct afspraak maken